2020-12-15 13:27:39• hírek • Bede Emőke

Már alig van olyan közigazgatási egység megyénkben, ahol 3 ezreléknél magasabb a fertőzöttségi ráta

Szatmár megye prefektusa, Radu Bud ez úton is szeretne köszönetet mondani Szatmárnémeti lakosságának azért, hogy a kéthetes vesztegzár alatt betartották a hatóság által bevezetett intézkedéseket, hiszen ezáltal a kezdeti 8,24 ezrelékes értéket mostanra sikerült 3,54-re csökkenteni – írja keddi közleményében a kormánybiztosi hivatal.

Az idézett forrás szerint mind megyei, mind országos szinten stabilizálódni látszik a helyzet, mi több, mérsékelt csökkenés is megfigyelhető az új esetszámok kapcsán, holott az elvégzett tesztek száma továbbra is magas. Szatmár megyében példának okáért már csak négy olyan területi-közigazgatási egység van, ahol az elmúlt 14 napban jegyzett fertőzöttségi ráta meghaladja a 3 ezreléket: Szatmárnémeti (3,546), valamint Szamosdob (3,275), Szatmárudvari (3,335) és Vetés (3,44) községek. Mi több, öt községben az elmúlt 14 napra számolva nullára csökkent a szóban forgó arány.




A közelgő ünnepi időszakra való tekintettel a prefektus arra kéri a lakosságot, hogy a továbbiakban is tartsák be a járványügyi óvintézkedéseket, hiszen ezáltal ahhoz járulnak hozzá, hogy a következő évek karácsonyát már együtt, kötöttségek nélkül ünnepelhessük.


A közlemény azonban nem csak Bud üzenetét tolmácsolta, hanem arról is beszámolt, hogy immár Szatmár megyében is megalakult az a munkacsoport, mely a jövő évi oltási kampány idején felügyelni fogja az oltási központok kialakítását és működését is. A kampányról és az oltási központokról részletesebben az ide kattintva elérhető cikkünkben írtunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: